Gemeente Schermer - Inwoners

Jongerenwerk

Jongerenwerk in de gemeente SchermerJONGERENWERKERS Naomi en Ronald
 

De gemeente Schermer vindt het belangrijk om de jeugd te laten participeren bij beleid en activiteiten. Om te weten te komen wat er leeft onder de jongeren en om de jongeren actief bij de gemeente te betrekken is een jongerenwerkster actief.

De jongerenwerkster zoekt de jongeren op bij jongerenverenigingen, hangplekken en bestaande activiteiten, hierdoor ontstaat een goed beeld van wat de jongeren werkelijk bezig houdt en kunnen nieuwe initiatieven ontwikkeld worden. Ook op het gebied van voorlichting kunnen de jongeren aangeven waar ze behoefte aan hebben, want er is voorlichting op divers gebied mogelijk maar van belang is waar de jongeren daadwerkelijk meer over willen horen. De jongerenwerker zoekt samenwerking met scholen, jongerenverenigingen en sportverenigingen zodat zoveel mogelijk jongeren bereikt kunnen worden.

Het jaarverslag geeft een goed beeld van de diversiteit van het werk van de jongerenwerkster en in het werkplan staat weergegeven wat de doelstellingen van dit jaar zijn. Beide stukken zijn onder aan de pagina te downloaden.

Het jongerenwerk tracht een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de gemeente Schermer en om de stem van de jeugd te laten horen. Dus voor alle jeugd uit de Schermer: denk mee en doe mee met de gemeente Schermer. Surft naar
www.jongerenwerkschermer.hyves.nl  of http://nl-nl.facebook.com/jongerenwerkschermer  hierop kan je  meepraten met de gemeente en je stem laten horen. De jongerenwerkster is bereikbaar via Naomi.weertman@kern8.nl  of via 06-81691413.

 

 Nieuws over, voor en door jongeren

Ondertussen.nl is een nieuws- en actualiteitensite voor, door en over jongeren. Ondertussen.nl houdt tieners 7 dagen per week op de hoogte van wat er in de wereld (van tieners) gebeurt. Ondertussen.nl is als jongeren nieuwssite dagelijks actueel en geeft jongeren dagelijks een reden om terug te keren. Voorlichting wordt gekoppeld aan actualiteit, zodat het altijd op een voor jongeren relevant moment onder de aandacht komt.

 Homepage ondertussen.nl